Hitman (2016) bölümler halinde belirli zaman aralıklarında yayınlanmıştı. Hitman 2’de ise, bütün bölümler tek bir pakette yer alıyor. Hikayede ilerledikçe yeni bölüme erişebiliyorsunuz Hitman 2’de yer alan bölümler hem tasarım, hem bölüm büyüklüğü, hem de atmosfer olarak birbirinden ayrılıyor. Genel olarak tüm bölümlerin Hitman (2016) bölümlerinden daha geniş olduklarını söyleyebilirim. Bölüme başladığınızda, eğer bir sabit hikayeyi takip etmek istemiyorsanız; şöyle bölgede bir tur atıp, gerçek bir ajan gibi saha keşif çalışması yapmak, “hmm şuradan girerim, önce şunu alırım, şurada bir pencere açık, evin içine girerim banyoya saklanırım” gibi kafanızda bir kurgu yapıp, o kurguyu aksiyona geçirmek hem size gerçek bir ajan gibi hissettiriyor, hem de oyunun içine daha bir girmenizi sağlıyor. Hitman 2’nin harita tasarımları da oldukça başarılı, keşif yapmak size ekstra ipuçları ve alternatif suikast yöntemleri de getirdiği için, oyun sizi keşif yapmaya itiyor. Haritanın bir ucunda sohbet eden iki kişiye kulak misafiri olup, hedefinize yaklaşmak için alternatif bir yol daha olduğunu öğrenebilirsiniz. Keşif için haritada dolaşmanızın karşılığını her zaman bir şekilde alıyorsunuz yani. Hitman 2’de keşfetmenin bu kadar önemli olması, ve ödüllendirilmesi, hem oynanış süresini arttıran, hem de durağanlığı ortadan kaldıran bir unsur olmuş.
Hitman 2’de belirli bir silah çeşitliliği olsa da, oyun sizi silah kullanmaya teşvik etmiyor. Zaten bir kere çatışınca ve çatışma mekaniklerini ne kadar kötü olduğunu görünce siz de bir daha çatışmaya girmek istemeyeceksiniz. Ancak illa da silah kullanacağım ben diyorsanız, Sniper Assasin modunu deneyebilirsiniz. Seride ilk olarak, co-op ortaklaşa oynama imkanı da veren, Sniper Assassin modunda, sniper tüfeği ile birlikte dev bir malikanede düzenlenen bir düğünde 3 hedefi ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Hedefinizi direk vurarak ortadan kaldırabileceğiniz gibi, çevredeki eşyaları kullanarak da farklı onlarca seçeneği kullanabilirsiniz. vuruş hissinin, gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu modda da onlarca farklı suikast yöntemi olduğu için tekrar oynanabilmesi oldukça yüksek.
Sniper Assasin dışında henüz beta aşamasında olan Gost Mode’da ise, başka bir oyuncu ile aynı düşmanı ortadan kaldırma mücadelesine giriyorsunuz. Çevrim içi bağlantı gerektiren Ghost Mode’da, aynı harirtada sürekli değişen düşmanları ortadan kaldırıp skor yaparak, rakibinizi yenmeye çalışıyorsunuz. Eğlenceli bir fikir olsa da, bu modun beta aşamasında olduğu her halinden anlaşılıyor, hem bir oturmamışlık var hem de bağlantı sorunları çok fazla. Şimdilik uzak durmakta fayda var ancak iyi bir fikir, gelişimini takip etmek lazım.
Sonuç olarak Hitman 2, Hitman (2016)’e göre içerik olarak daha yoğun bir oyun olmuş diyebiliriz. İlk oyunu sevdiyseniz, Hitman 2’yi daha çok seveceksiniz. Hitman 2 içerik olarak dolu, tekrar oynanabilirliği yüksek, başarılı bir devam oyunu olmuş. Yapımcı firma, yeni meydan okuma görevleri ve genişleme paketleri ile de, Hitman 2’nin bu dolu içeriğini desteklemeye devam edecek. İçerik yönünden parasının karşılığını veren bir yapım. Ancak hikaye anlatımına önem veriyorsanız, Hitman 2, bu konuda size bir şey vaat etmiyor. Konsollarda ve PC’de 60 FPS’de çalışan Hitman 2, teknik yönden de başarılı bir oyun. Animasyon ve grafik konusunda çağın biraz gerisinde gözükse Hitman 2 dolu dolu içeriği ile satın almaya değecek bir yapım olarak ön plana çıkıyor.