Web sitesi sahiplerinin karşılaştığı en yaygın ve sinir bozucu sorunlardan biri WordPress hatalarıdır. WordPress hataları, küçük sıkıntılardan web sitesi arızalarını tamamlamaya kadar değişebilir ve bu da sorunu çözmek için hataların derinliklerine inmeye zorlamaktadır.
En Yaygın Hatalar Nelerdir?
En yaygın WordPress hataları şunlardır:
- Beyaz Ekran – Bu en kötü WordPress hatasıdır. Belirti, içerik veya hata mesajı görünmeyen tamamen beyaz boş bir sayfadır.
- Dahili Sunucu Hatası – Bu, WordPress kurulumuyla değil, web sunucusunun kendisiyle ilgili bir sorundur. Barındırma sağlayıcınıza bağlı olarak birçok farklı sorunun sonucu olabilir.
- 404 Hatası – Ziyaretçiler, web sitenizde bozuk bir bağlantı veya yanlış yazılmış bir URL gibi mevcut olmayan bir sayfaya erişmeye çalıştığında 404 hatası oluşur.
- Bellek Tükenmiş Hatası – Bu hata, web sitenizin bellek sınırı aşıldığında, genellikle yüksek trafik veya büyük miktarda veri işlendiğinde ortaya çıkar.
- Sözdizimi Hatası – Bu hata, bir kod parçasında bir sorun olduğunda ortaya çıkar – genellikle eksik virgül, noktalı virgül veya yanlış tırnak işaretleri.
Günümüzde çoğu WordPress hatası biraz teknik bilgi ile düzeltilebilir. Herhangi bir sorunu düzeltmeye çalışmadan önce WordPress web sitenizin düzenli yedeklemelerini yapmak her zaman iyi bir fikirdir, çünkü bu, bir şeylerin ters gitmesi durumunda web sitenizi geri yükleyebilmenizi sağlamaya yardımcı olacaktır.
Diğer Hatalar Nelerdir?
WordPress, web geliştiricileri için inanılmaz derecede güçlü bir platformdur, ancak hatalar oluştuğunda da bir meydan okuma sunabilir. Web sitenizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için yaygın WordPress hatalarını tanımlayabilmek ve çözebilmek önemlidir. En yaygın WordPress hatalarından biri “Dahili Sunucu Hatası” veya “Hata 500” dür. Bu genellikle WordPress dosyalarınızda bir sözdizimi hatası olduğunda veya sunucu .htaccess dosyasındaki bir şeyi işleyemediğinde ortaya çıkar.
htaccess dosyasını inceleyip sorun gidermenin yanı sıra tema klasörünüzü yeniden adlandırarak ve eklentilerinizi tek tek yeniden etkinleştirerek çözülebilir. Veri bağlantısı ile ilgili bağlantı kurma hatası da bir diğer karşılaşılan sorunlar arasında yer alır. Bu, wp-config.php dosyasındaki yanlış oturum açma kimlik bilgilerinden veya yanlış MySQL ayarlarından kaynaklanır.